Aanbod


Een intensieve, individuele training voor jongeren van 12 t/m 23 jaar gericht op het verminderen van antisociaal en agressief gedrag met als doel het verminderen van problemen en het voorkomen van recidive. Er is ook een plus variant voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. De training is een erkend gedragsinterventie die ook door het OM opgelegd kan worden bij een geweldsdelict.   


Training Agressief gedrag vermindering 

Het bestaat uit 20 bijeenkomsten waarvan 16 trainingsbijeenkomsten van 1x60 minuten en 1x120 minuten waar de focus ligt op het trainen van sociale en cognitieve vaardigheden, zelfcontrole en onderwerp moreel redeneren, waarbij er ook gebruik word gemaakt van gedragsoefeningen. De trainingen zijn 2 keer per week. De ouders worden betrokken bij de training door het bijwonen van de intake, tussenvaluatiegesprek en het eindgesprek.  De jongeren krijgen elke week huiswerk mee om opdrachten te maken en de vaardigheden te oefenen in de praktijk.  

De totale duur van de training is 10 weken. 


Training Agressief gedrag vermindering Plus

De plus is een variant voor jongeren met een lichte verstandelijk beperking.  Training agressief gedrag vermindering plus zijn 21 bijeenkomsten waarvan 16 trainingsbijeenkomsten van 90 minuten waar de focus ligt op het versterken van sociale - en probleemoplossingsvaardigheden en zelfcontrole waarbij er ook gebruik word gemaakt van gedragsoefeningen. De trainingen zijn 2x per week. De ouders worden betrokken middels de intake, tussenevaluatiegesprek en het eindgesprek. Een verschil met de plus variant is dat er ook een gesprek alleen met de ouders plaats vind en dat er na iedere bijeenkomst telefonisch contact gelegd word met de ouders.  Het doel hiervan is dat de ouders op de hoogte zijn welke onderwerp is besproken en vaardigheid is getraind en zij hun kind kunnen ondersteunen bij het huiswerk. In de bijeenkomsten wordt veel geoefend en krijgt de jongere als huiswerk mee om de vaardigheden te oefenen in de praktijk.

De totale duur van de training is 10 weken.

Tools4U

Tools4U is een leerstraf die bedoeld is voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar die één of meerdere delicten gepleegd hebben.  Het word opgelegd door de Rechter of Officier van Justitie waarbij de Raad voor de Kinderbescherming casusregie houd en aanwezig is bij de intake en het eindgesprek. Tools4U is een kortdurende, individuele interventie met als doel jongeren vaardigheden te leren om de kans op recidive te verminderen. De training bestaat uit 8 of 12 bijeenkomsten van anderhalf uur (eventueel in combinatie met een plusvariant van 4 bijeenkomsten, waarvan 2 bijeenkomsten met ouders of verzorgers en jongere en 2 bijeenkomsten met ouders of verzorgers alleen). De jongeren krijgen elke week huiswerk mee om opdrachten te maken en de vaardigheden te oefenen in de praktijk.  

Tools4U is een erkend interventie.  


Tools4School

Tools4School is een sociale en cognitieve vaardigheidstraining op school gericht op voor leerlingen in groep 7 en 8 van het (speciaal) basisonderwijs die baat hebben bij het versterken van vaardigheden voor de overgang naar het voortgezet onderwijs en leerlingen van 11-18 jaar in het voortgezet (speciaal) onderwijs voor het versterken van vaardigheden die kan leiden tot minder gedragsproblemen. Tools4School is gebaseerd  op Tools4U, een effectieve gedragsinterventie en opgenomen in de Databank Effectieve Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut. Er zijn twee varianten: een individueel traject en een groepsvariant. Afhankelijk van de trainingsdoelen wordt gekozen voor een individueel of een groepstraject. Het individuele traject heeft twaalf bijeenkomsten van anderhalf uur. In de eerste twee bijeenkomsten wordt in kaart gebracht welke vaardigheden bij de leerling versterkt moeten worden om beter te kunnen functioneren op school. Deze vaardigheden doelgericht aangeleerd met behulp van technieken uit de cognitieve gedragstherapie. De training eindigt met een individuele evaluatie en het opstellen van een nazorgplan door de leerling, ouders en mentor. De groepsvariant wordt uitgevoerd met maximaal vier leerlingen. Drie groepsbijeenkomsten worden gecombineerd met vier individuele bijeenkomsten (inclusief intake en afsluiting). Op deze manier wordt gericht gewerkt aan individuele doelen, waarbij de dynamiek van de groep gericht wordt gebruikt om deze doelen te behalen. De ouders worden actief betrokken bij het opstellen van de trainingsdoelen. In de ouderbijeenkomsten bespreken zij met de trainer effectieve manieren om hun kind te motiveren en te belonen voor gewenst gedrag. Docenten spelen een belangrijke rol in het versterken van het gewenste gedrag. Zij geven dagelijks opbouwende feedback via dagkaarten. Dit helpt de leerling om geleerde vaardigheden in de klas te gebruiken. De docenten worden vooraf getraind in het geven van constructieve feedback en gedragssuggesties. 


Girls Talk +

Girls Talk+ is een groepscounselingsprogramma  van 8 bijeenkomsten over seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag voor meisjes.  De interventie is bedoeld voor meisjes van 14 tot 21 jaar oud met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen 55 en 80) . De training is gericht de seksuele weerbaarheid van meiden te vergroten, om seksuele grensoverschrijding (online en in real life) , ongeplande zwangerschap en soa’s te voorkomen. 

Een bijeenkomst duurt 90 minuten.  


Make a Move +

Make a Move+ is een groepscounselingsprogramma van 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongens tussen de 14 en 21 jaar met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen 55 en 80) . De training is gericht om gezonde keuzes te maken in relaties en seksualiteit met als doel het voorkómen van zowel het meemaken als het plegen van (online) seksuele grensoverschrijdend gedrag. 

Een bijeenkomst duurt 90 minuten.

Meer informatie? Vul dit document in en wij nemen contact met u op